Veteranen Ontmoetings Centrum Midden Nederland

Algemeen

Veteranen hebben veel meegemaakt. Ze hebben avonturen beleefd, maar ook gevaren doorstaan. En met wie zouden ze daar beter over kunnen praten dan met andere veteranen? Zij hebben onderling aan een half woord genoeg. Ze herkennen elkaars verhalen en gevoelens, begrijpen wat er gezegd en verzwegen wordt. Daarom zijn er in Nederland en op de Nederlandse Antillen in totaal 16 Veteranen Ontmoetingscentra (VOC). Het zijn activiteitencentra waar veteranen op een laagdrempelige manier bij elkaar kunnen komen tijdens georganiseerde bijeenkomsten en reünies, maar ook informeel, tijdens verschillende activiteiten. Het is de plek waar ruimte is voor een verhaal, gezelligheid, een (gratis) kop koffie of thee, het weerzien van ervaringsgenoten. De ontmoetingen in de VOC’s zijn voor veel veteranen een belangrijk deel van hun leven geworden.

Veteranen Ontmoetingscentrum Midden Nederland.

Op Kamp Soesterberg aan het Zeisterspoor 8, waar de Historische Collecties van het Dienstvak Logistiek gevestigd zijn, is met ingang van 3 juli 2017, in samenwerking met de Veteranenvereniging B&T, het VOC Midden Nederland officieel in gebruik genomen. Het VOC Midden Nederland zal elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur geopend zijn. Tijdens deze openingsuren kunt u altijd, zonder afspraak, terecht voor een praatje met ervaringsgenoten onder genot van een gratis kopje koffie/thee, een hapje of een drankje. Uiteraard zijn (oud)-militairen, het thuisfront en belangstellenden, maar ook veteranen van alle uniformberoepen zoals politie, brandweer en ambulance van harte welkom. Indien gewenst kan er ook nuldelijns ondersteuning aanwezig zijn i.s.m. de Veteranenvereniging B&T.

Tijdens uw aanwezigheid is een bezoek aan de Historische Collectie Bevoorradings- & Transporttroepen, de Technische Troepen of de Militaire Administratie zeker de moeite waard. De toegang tot deze collecties is gratis. Alhoewel het VOC Midden Nederland op een militaire locatie gevestigd is, is de locatie vrij toegankelijk. U hoeft dus geen gebruik te maken van een bezoekersregeling. Er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.

Veteranenorganisaties/-verenigingen uit de Regio Soest/Amersfoort/Utrecht.

Bent u als veteranenorganisatie/-vereniging uit de regio Soest/Amersfoort of Utrecht op zoek naar een geschikte (structurele) locatie voor uw bijeenkomsten/activiteiten, dan kunt u contact opnemen met de beheerder van het VOC Midden Nederland voor informatie. In nauwe samenwerking met de Veteranenvereniging van het Regiment Bevoorradings- & Transporttroepen zullen er diverse evenementen, reünies en bijeenkomsten georganiseerd worden.