Generaal Winkelmankazerne

08/02/2024

Onlangs zijn wij in contact gekomen met Hans Jaket. De vader van Hans was vroeger sportinstructeur op de Generaal Winkelmankazerne in Nunspeet. Als kind nam zijn vader hem regelmatig mee naar de kazerne, hierdoor is hij geïnteresseerd geraakt in de inmiddels afgebroken GWK. In zijn vrije tijd is Hans druk bezig om tot in het kleinste detail een maquette na te bouwen van het wachtgebouw en de toegangspoorten van de GWK.

Hij heeft een Facebook-pagina waarin de voortgang te volgen is, maar hij zou het leuk vinden als meer mensen van deze maquette zouden kunnen genieten. Hij kwam dus met het idee om deze maquette ten toon te stellen in de Historische Collectie B&T.

Als beheerder van de SHCRB&T juich ik dit initiatief alleen maar toe, zeker omdat vele AAT-militairen vroeger op deze kazerne gelegerd waren bij 105 Transport Bataljon en de onder bevel staande eenheden.

Op dit moment werkt Hans nog steeds aan de laatste details van deze maquette, maar als deze gereed is wil hij dit schaalmodel van de GWK voor een groter publiek beschikbaar stellen en zal deze deel uit gaan maken van onze collectie.

De maquette blijft eigendom van Hans, wij krijgen het alleen op bruikleen, waardoor deze dus niet permanent tentoon gesteld zal worden.

Bekijk de maquette op zijn Facebook-pagina via de onderstaande link:

Generaal Winkelmankazerne Nunspeet

Vanaf en tot wanneer de maquette te zien zal zijn in de HCRB&T is op dit moment nog niet bekend. Wij zullen dit tijdig aangeven, zodat een groter publiek deze prachtige maquette kan bekijken.