MINUSMA Contco-8/NSE-2

18/03/2022

Op maandag 21 maart hebben wij helemaal vanuit MALI een midterm-ornament ontvangen welke tijdens de uitzending van CONTCO-8/NSE-2 is gemaakt. Normaal gesproken zaagt men halverwege de uitzending een boomstam doormidden, het personeel van Contco en de NSE hadden een ander idee, zij hadden nog een oude 4-tonner staan en kwamen op het idee de cabine hiervan doormidden te zagen. Met bemiddeling van de Elnt Tim Wencken die nu in MALI zit en met hulp van de Duitse Luftwaffe is dit ornament naar Duitsland gevlogen en door tussenkomst van NL-personeel in Munster is het ornament maandag 21 maart afgeleverd in Soesterberg.

Omdat wij als HCRB&T dit ornament een plaatsje willen geven aan het hek tegenover de ingang van de HC, zouden wij graag wat meer informatie willen over dit ornament. Dus hierbij een oproep aan personeel dat deel uitgemaakt heeft van Contco-8/NSE-2 van MINUSMA die meer weten over het ontstaan van dit ornament, deel die informatie met ons.

Graag zouden wij willen weten:

  • Wie is op het idee gekomen om een cabine van een 4-tonner doormidden te zagen?
  • Wanneer en door wie is deze 4-tonner doormidden gezaagd?
  • Van wanner tot wanneer was de rotatie in MALI?
  • Op welke datum is dit ornament onthuld?
  • Waar heeft dit ornament gehangen?
  • Eventueel leuke weetjes en feitjes over dit ornament.

Het is dan de bedoeling dat deze informatie op een bordje gezet wordt naast deze 4-tonner. Dus als er iemand is die ons kan informeren over dit midterm-ornament dan kan hij/zij contact opnemen met de beheerder SHCRB&T, zie hiervoor de contactpagina.